Concerten van Deeps Vocaal (archief)

 

18 november 2023:

EIN DEUTSCHES REQUIEM (Brahms)

Deeps Vocaal, onder leiding van Yt Nicolai, bracht op 18 november 2023 het troostrijke werk Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms in een bijzonder quatre-mains-versie. Toppianisten Pieter Grimbergen en Steven Faber begeleidden de uitvoering in een uitverkochte Hofkerk in Goor. Vocaal solisten waren Marjon Strijk (sopraan) en Sinan Vural (bariton).

Ein deutsches Requiem was het volgende grote stuk van Deeps Vocaal, na eerdere succesvolle uitvoeringen van het Requiem van Mozart, Wie der Hirsch schreit (Psalm 42) van Mendelssohn en de Petite Messe Solennelle van Rossini.

4 maart 2023:
PETITE MESSE SOLENNELLE (Rossini)

Op 4 maart 2023 voerde Deeps Vocaal de Petite Messe Solennelle uit van Rossini in een volledig uitverkochte Hofkerk in Goor. Meer dan 250 bezoekers genoten van het concert onder leiding van Yt Nicolai met de topsolisten: Enide Lebrocquy (sopraan), Emilie Wijers (alt), Gert-Jan Verbueken (tenor) en Sinan Vural (bas). Instrumentalisten: Pieter Grimbergen (piano) en Ellen Zijm (accordeon).

 

21 mei 2022:

REQUIEM (Mozart) en PSALM 42 (Mendelssohn)

Het Requiem van Mozart werd op zaterdagavond 21 mei 2022 ten gehore gebracht in een uitverkochte Johanneskerk in Diepenheim. Deeps Vocaal voerde het Requiem uit in een speciaal voor het koor gemaakte bewerking voor accordeon (Ellen Zijm, tevens arrangement, en René te Bogt), saxofoon (Marijke Schröer) en contrabas (Rebecca Fransen). Solisten waren Anja Smellink (sopraan), Nina Maas (alt), Teun de Vries (tenor) en Maarten Michiel Mahler (bas).
Voorafgaand aan het Requiem zong Deeps Vocaal het prachtige ‘Wie der Hirsch schreit’ (Psalm 42) van Felix Mendelssohn, met Nynke van der Kooij (sopraan) en Pieter Grimbergen (piano). Deeps Vocaal staat onder leiding van Yt Nicolai.
Zie hier voor een verslag.

24 december 2019:

Kerstnachtdienst, Johanneskerk Diepenheim

 

Het spreekt voor zich dat Deeps Vocaal tijdens de eerste kerstviering na de oprichting graag zong tijdens de kerstnachtdienst in ‘onze’ Johanneskerk. Een sfeervol optreden, begeleid door pianist Pieter Grimbergen.

kerstrepetitie

16 november 2019:

REQUIEM (Mozart)

Op 16 november 2019 voerde Deeps Vocaal het Requiem van Mozart uit in de Johanneskerk in Diepenheim.

Dit was het eerste concert van Deeps Vocaal en meteen al een doorslaand succes! De kerk zat geheel vol met enthousiast publiek dat heeft genoten van een prachtige uitvoering van het Requiem met vooral ook een heel bijzondere instrumentale begeleiding, gearrangeerd door Ellen Zijm.

Solisten waren:

  • Susanne Weber, sopraan
  • Lieke van Oostenbrugge, alt
  • Pablo Gregorian, tenor
  • Ruben Olthof, bariton.

De instrumentale begeleiding, in een uitzonderlijke bewerking, was van:

  • Ellen Zijm, accordeon en arrangement
  • Rene te Bogt, accordeon
  • Marijke Schröer, saxofoon
  • Rebecca Fransen, contrabas.

Voor de pauze zong Vrouwenkamerkoor Voca Me het Stabat Mater van Pergolesi.

Beide koren staan onder leiding van Yt Nicolai.

Deze uitvoering van het Requiem van Mozart werd ondersteund door Prins Bernhard Cultuurfonds / KCIPO, Rabofonds Centraal Twente, Fonds 1819, Stichting Het Fransen Fonds, Tonny Kranenberg Uitvaartzorg en Irma’s Food Drinks & Friends.