Deeps Vocaal

Deeps Vocaal is een nieuw klassiek kamerkoor in het Twentse Diepenheim (Deep’n in dialect). De vereniging Deeps Vocaal is begin 2019 opgericht. Wij bouwen een ambitieus repertoire op, terwijl we ook een gezellig koor willen zijn. Maar de muziek staat voorop.

Repetities vinden elke donderdagavond plaats in Cultuurcentrum Herberg de Pol in het centrum van Diepenheim. We hebben nog plaats voor enkele nieuwe leden (sopranen, tenoren en bassen). Meld je aan via onderstaand e-mailadres of via het contactformulier.

Het eerste grote concert vond plaats op 16 november 2019 in de Johanneskerk in Diepenheim. Het roemruchte Requiem van Mozart is voor een volle kerk uitgevoerd met enkele solisten en een zeer bijzondere instrumentale begeleiding met onder andere twee accordeons.

Meer informatie: info@deepsvocaal.nl

Onze dirigent: Yt Nicolai

Na de studie sociaal-cultureel werk aan de Sociale Academie van Kampen studeerde Yt Nicolai schoolmuziek en koordirectie bij Kees Stolwijk aan het conservatorium van Enschede. Na het praktijkdiploma vervolgde zij haar studie koordirectie bij Jos Leussink aan de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. In 1998 behaalde ze cum laude haar einddiploma met een uitvoering van o.a. Les Noces van Strawinsky.

Yt Nicolai dirigeerde vele oratoriumkoren, kamerkoren en projectkoren. Haar carrière begon met kamerkoor Canteklaer in Enschede, dat zij in 1989 oprichtte. Een greep uit wat volgde: Studentenkoor Amsterdam, vocaal ensemble COQU in Utrecht, Vrouwenkamerkoor Twente, Voca Deventer en meezingconcerten en diverse workshops het land. Yt stichtte en leidde het eerste roze klassieke koor van Nederland, Galakoor Amsterdam.

Yt is artistiek leider van het Oost-Nederlands Vrouwenkamerkoor Voca Me. Ook is zij de vaste dirigent van Meezingconcerten.nl en de Bachwerkplaats in Diepenheim.