Deeps Vocaal

Deeps Vocaal is een klassiek kamerkoor in het Twentse Diepenheim (in dialect: Deep’n). De vereniging Deeps Vocaal is begin 2019 opgericht. Wij bouwen een ambitieus repertoire op, terwijl we ook een zeer gezellig koor zijn.

Vanaf 19 augustus 2021 repeteren we weer bijna elke donderdagavond vanaf 19:30 uur in Cultuurcentrum Herberg de Pol in Diepenheim. We werken allereerst toe naar een reprise van het Requiem van Mozart, in november 2021.
Belangstelling om mee te doen? We hebben nog plaats in alle stemgroepen. Neem contact op.

Het eerste concert van Deeps Vocaal vond plaats op 16 november 2019 in Diepenheim. Voor een volle Johanneskerk werd het Requiem van Mozart uitgevoerd met een zeer bijzondere instrumentale begeleiding met onder andere twee accordeons. Vanwege het grote succes gaat dit concert in november 2021 worden geprolongeerd!

 

Onze dirigent: Yt Nicolai

Na de studie sociaal-cultureel werk aan de Sociale Academie van Kampen studeerde Yt Nicolai schoolmuziek en koordirectie bij Kees Stolwijk aan het conservatorium van Enschede. Na het praktijkdiploma vervolgde zij haar studie koordirectie bij Jos Leussink aan de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. In 1998 behaalde ze cum laude haar einddiploma met een uitvoering van o.a. Les Noces van Strawinsky.

Yt Nicolai dirigeerde vele oratoriumkoren, kamerkoren en projectkoren. Haar carrière begon met kamerkoor Canteklaer in Enschede, dat zij in 1989 oprichtte. Een greep uit wat volgde: Studentenkoor Amsterdam, vocaal ensemble COQU in Utrecht, Vrouwenkamerkoor Twente, Voca Deventer en meezingconcerten en diverse workshops het land. Yt stichtte en leidde het eerste roze klassieke koor van Nederland, Galakoor Amsterdam.

Yt is artistiek leider van het Oost-Nederlands Vrouwenkamerkoor Voca Me. Ook is zij de vaste dirigent van Meezingconcerten.nl en de Bachwerkplaats in Diepenheim.