Deeps Vocaal

Deeps Vocaal is een klassiek kamerkoor in het Twentse Diepenheim (in dialect: Deep’n). De vereniging Deeps Vocaal is begin 2019 opgericht. Wij bouwen een ambitieus repertoire op, terwijl we ook een zeer gezellig koor zijn.

We repeteren op donderdagavond vanaf 19:30 uur in Cultuurcentrum Herberg de Pol in Diepenheim. 
Belangstelling om mee te doen? We hebben nog plaats in alle stemgroepen. Neem contact op.

 Voor de volledigheid melden we dat Deeps Vocaal een ledenkoor is, en dus geen projectkoor. Wie lid wil worden, moet dan ook na twee of drie keer vrijblijvende deelname aan de repetities een stemtest doen, om te beoordelen of de stem goed past bij het koor. Na het Requiem gaan we weer verder met andere werken. Van de leden verwachten we dus een langdurigere betrokkenheid.

Het eerste concert van Deeps Vocaal vond plaats op 16 november 2019 in Diepenheim. Voor een volle Johanneskerk werd het Requiem van Mozart uitgevoerd met een zeer bijzondere instrumentale begeleiding met onder andere twee accordeons. Vanwege het grote succes gaat dit concert op 21 november 2021 worden geprolongeerd!

 

Onze dirigent: Yt Nicolai

Na de studie sociaal-cultureel werk aan de Sociale Academie van Kampen studeerde Yt Nicolai schoolmuziek en koordirectie bij Kees Stolwijk aan het conservatorium van Enschede. Na het praktijkdiploma vervolgde zij haar studie koordirectie bij Jos Leussink aan de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. In 1998 behaalde ze cum laude haar einddiploma met een uitvoering van o.a. Les Noces van Strawinsky.

Yt Nicolai dirigeerde vele oratoriumkoren, kamerkoren en projectkoren. Haar carrière begon met kamerkoor Canteklaer in Enschede, dat zij in 1989 oprichtte. Een greep uit wat volgde: Studentenkoor Amsterdam, vocaal ensemble COQU in Utrecht, Vrouwenkamerkoor Twente, Voca Deventer en meezingconcerten en diverse workshops het land. Yt stichtte en leidde het eerste roze klassieke koor van Nederland, Galakoor Amsterdam.

Yt is artistiek leider van het Oost-Nederlandse koor Voca Me. Ook is zij de vaste dirigent van Meezingconcerten.nl en de Bachwerkplaats in Diepenheim.